Tapahtumat

2022

Jäsenille ilmoitetaan kaikista yhdistyksen tapahtumista sähköpostitse. Osasta tapahtumia tulee mainoksia myös yhdistyksen Instagramiin ja Facebookiin.

Paikallistoiminta

Kiinnostaako sinua järjestää paikkakunnallasi jäsenistön yhteistä toimintaa? Mikäli kyllä, nyt se on mahdollista!

Paikallistoimintaa voi toteuttaa monella tavalla, esimerkiksi kokoontumalla kuukausittain hengailun tai aktiviteettien merkeissä tai järjestämällä retkiä tai vierailuja eri kohteisiin – vain taivas on rajana. Oleellisinta on se, että toiminta on avointa ja mukavaa ajanviettoa, jossa jäsenet tapaavat toisia karjalaisnuoria ja saavat tilaisuuksia tutustua turvallisesti omaan karjalaisuuteensa ja karjalaiskulttuuriin muiden kanssa.

Paikallistoiminnan järjestämisen edellytyksenä on se, että olet(te) järjestön jäsen(iä), ilmoitatte suunnitelmanne hallitukselle, mainostatte toimintaanne järjestön sisällä, raportoitte toiminnasta tapahtumakoordinaattorillemme (tapahtumuvastuaju@karjalazet.fi) ja olette yhteydessä järjestön hallitukseen mahdollisia rahallisia korvauksia (20€/kk) periessänne.

Lue lisää alla olevista ohjeista!

Menneet (2020-2021)

11.12. klo 17-23 Jovensuun rastavaine
Jäsenten pikkujoulut Joensuussa

28.11. Helsingin rastavaine
Jäsenten pikkujoulut Helsingissä

26.11. klo 18 alkaen: Tampereen rastavaine
Avoimet pikkujoulut

24.11. klo 18 Edäkoufeikodvaine – Etäkahvittelu
Tuomo Kondie kertoo kielipolitiikasta ja karjalan kielen tilanteesta jäsenistölle.

2.11. klo 18 Toimittaja Tuukka Tuomasjukan journalismiluento jäsenille

1.11. klo 18 Edäkoufeikodvaine – Etäkahvittelu
Olga Karlova kertoo karjalaisista nimistä.

29.9. klo 18: Edäkoufeikodvaine – Etäkahvittelu
Karjalainen musiikki: tervetuloa juttelemaan karjalaisesta musiikista!

11.9 Kegripruazniekka
Lue lisää ja katso kuvat Kegripruazniekka-artikkelista!

17.8. klo 18: Edäkoufeikodvaine goes luvendupiiri! – Etäkahvittelu goes lukupiiri!
Lukupiiri karjalaisen lukuhaasteen eli #luvendukuččun hengessä. Luemme Alma Tervonen-Sapošnikovan kirjan Alman tarinoita Vuonnisesta -kniigan (KSS:n e-kirja, 2016).

28.6. klo 18 alkaen: Edäkoufeikodvaine – Etäkahvittelu
Tapahtuman tarkoituksena on antaa jäsenille mahdollisuus päästä vaihtamaan tietoa ja ajatuksia sukututkimukseen ja sen mahdollisiin haasteisiin tai iloihin liittyen.

19.5. klo 18-20: Edäkoufeikodvaine – Etäkahvittelu
Aiheena “valitusiltama” eli vertaistukea vähemmistöstressiin ja muuhun karjalaisen nuoren mieltä painavaan. Tämä kahvittelu on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille.

12.5. klo 17-19: Gáffekodvaine
Suoma Sámi Nuorat ja Karjalazet Nuoret Suomes järjestävät 12.5.2021 klo 17 – 19 yhteisen etäkahvihetken – gáffekodvaizen. Tavoitteena on rakentaa yhteistyötä, yhteisöllisyyttä ja parempaa ymmärrystä nuorten välille, sekä ylläpitää ja edesauttaa tukiverkostoja. Tapahtuma on avoinna vain KNŠ:n ja SSN:n jäsenille.

28.4.2021 klo 17: Edäkoufeikodvaskerähmö – Etäkahvittelukokous
Kokouksessa suunnitellaan tulevia etäkahvitteluja, Zoom-linkin saa someissa viestillä sähköpostitse pyytämällä. Tervetuloa mukaan!

6.4. Edäkoufeikodvaine – Etäkahvittelu
Aiheena Karjalan kielen ja kulttuurin opinnot Itä-Suomen yliopistossa. Vieraspuhujana Helka Riionheimo. Sekä yhdistyksen jäsenet että yhdistyksen ulkopuoliset ovat tervetulleita. Jäsenille lähetetään kutsuviesti automaattisesti, muut voivat pyytää Zoom-linkkiä sähköpostitse.

10.3. Edäkoufeikodvaine – Etäkahvittelu
Kus aloittua? Mistä aloittaa? Kaikille avoin etäkahvittelu aiheella miten löytää yhteys karjalaiseen kulttuuriin ja omaan karjalaiseen identiteettiin.

6.3.2021 Kevätvuosikokous
KNŠ:n sääntömääräinen kevätvuosikokous pidetään lauantaina 6.3. klo 12 Zoomissa. Kokouksessa esitellään pidennetyn tilikauden 2019-2020 tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto. Zoom-linkki lähetetään jäsenistölle sähköpostitse kokouskutsun yhteydessä. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita osallistumaan kokoukseen!

21.2.2021 Etäkoufeikodvazien planiiruičendu – 2021 vuoden etäkahvittelujen suunnittelukokous
Kaikille avoin etäkahvittelujen suunnittelukokous.

19.12.2020 Etäpikkujoulut
Ota mukava asento, mukillinen lämmintä juotavaa ja liity mukaan videopuheluun! Ohjelmassa muihin jäseniin tutustumista ja leikkimielistä kisailua Karjala-teemaisessa Kahoot-visassa. Zoomista voi liittyä ja sieltä voi poistua vapaasti oman aikataulun mukaan. Etäpikkujoulujen loppumisesta ilmoitetaan Facebookissa. Yhdistyksen jäsenille lähetetään kutsulinkki Zoom-tapahtumaan sähköpostitse. Mikäli et ole jäsen, mutta tahtoisit kuitenkin mukaan pikkujouluihin, pyydä linkkiä sähköpostitse (karjalazetnuoretsuomes@gmail.com). Tervetulleita ovat niin nuoret kuin vähän vanhemmatkin kiinnostuneet, eikä karjalan kielen taito ei ole edellytys osallistumiselle.