Tapahtumat

Tulevat

28.6. klo 18 alkaen: Edäkoufeikodvaine – Etäkahvittelu
Aiheena sukututkimus, eli keskustelua siitä, miten ja mistä niitä omia esivanhempiaan voi etsiä ja löytää? Tämä kahvittelu on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille. Zoom-linkki lähetetään lähempänä.

14. – 20.7: Kolme-leiri PERUTTU
Karjalazet Nuoret Suomes järjestää yhteistyössä Kvääninuorten ja Met Nuorten kanssa kesäleirin! Leiri pidetään Ruotsissa Torniojokilaaksossa ja Norjassa Tromssan läänissä, ja sen tarkoituksena on tutustua meänkielisten ja kveenien kieleen ja kulttuuriin, ja tavata näihin kansoihin kuuluvia nuoria. Luvassa on käsityö- ja teatterityöpajoja, paikalliseen kulttuuriin ja elinkeinoihin tutustumista, kivaa ohjelmaa ja rentoa yhdessäoloa.
Leiri on tarkoitettu täysi-ikäisille KNŠ:n jäsenille, ja mukaan mahtuu 10 henkeä. Ilmoittautumisaikaa oli 14.5.2021 asti.

19.7. klo 18: Edäkoufeikodvaine – Etäkahvittelu SIIRRETTY MYÖHEMPÄÄN AJANKOHTAAN (etäkahvitiimi lomailee heinäkuun ajan)
Levyraati. Tuo siis mukanasi karjalainen kappale, jonka haluat kuunneltavan yhdessä. Luvassa hyvää musiikkia ja höpöttelyä, avoin kaikille.

17.8. klo 18: Edäkoufeikodvaine – Etäkahvittelu
Lukupiiri. Luettava kirja valitaan lähempänä.

11.9. Kegripruazniekka
Lue lisää Kegripruazniekka-artikkelista!

Menneet

19.5. klo 18-20: Edäkoufeikodvaine – Etäkahvittelu
Aiheena “valitusiltama” eli vertaistukea vähemmistöstressiin ja muuhun karjalaisen nuoren mieltä painavaan. Tämä kahvittelu on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille. Zoom-linkki on lähetetty jäsenille sähköpostitse.

12.5. klo 17-19: Gáffekodvaine
Suoma Sámi Nuorat ja Karjalazet Nuoret Suomes järjestävät 12.5.2021 klo 17 – 19 yhteisen etäkahvihetken – gáffekodvaizen. Tavoitteena on rakentaa yhteistyötä, yhteisöllisyyttä ja parempaa ymmärrystä nuorten välille, sekä ylläpitää ja edesauttaa tukiverkostoja. Tapahtuma on avoinna vain KNŠ:n ja SSN:n jäsenille. Ilmoittautumislinkit laitetaan jäsenille sähköpostissa.

28.4.2021 klo 17: Edäkoufeikodvaskerähmö – Etäkahvittelukokous
Kokouksessa suunnitellaan tulevia etäkahvitteluja, Zoom-linkin saa someissa viestillä sähköpostitse pyytämällä. Tervetuloa mukaan!

6.4. Edäkoufeikodvaine – Etäkahvittelu
Aiheena Karjalan kielen ja kulttuurin opinnot Itä-Suomen yliopistossa. Vieraspuhujana Helka Riionheimo. Sekä yhdistyksen jäsenet että yhdistyksen ulkopuoliset ovat tervetulleita. Jäsenille lähetetään kutsuviesti automaattisesti, muut voivat pyytää Zoom-linkkiä sähköpostitse.

Kevätvuosikokous 6.3.2021
KNŠ:n sääntömääräinen kevätvuosikokous pidetään lauantaina 6.3. klo 12 Zoomissa. Kokouksessa esitellään pidennetyn tilikauden 2019-2020 tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto. Zoom-linkki lähetetään jäsenistölle sähköpostitse kokouskutsun yhteydessä. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita osallistumaan kokoukseen!

Etäpikkujoulut 19.12. klo 17:00 Zoomissa
Ota mukava asento, mukillinen lämmintä juotavaa ja liity mukaan videopuheluun! Ohjelmassa muihin jäseniin tutustumista ja leikkimielistä kisailua Karjala-teemaisessa Kahoot-visassa. Zoomista voi liittyä ja sieltä voi poistua vapaasti oman aikataulun mukaan. Etäpikkujoulujen loppumisesta ilmoitetaan Facebookissa. Yhdistyksen jäsenille lähetetään kutsulinkki Zoom-tapahtumaan sähköpostitse. Mikäli et ole jäsen, mutta tahtoisit kuitenkin mukaan pikkujouluihin, pyydä linkkiä sähköpostitse (karjalazetnuoretsuomes@gmail.com). Tervetulleita ovat niin nuoret kuin vähän vanhemmatkin kiinnostuneet, eikä karjalan kielen taito ei ole edellytys osallistumiselle.